Info

Informatie vereniging
De landelijke rijvereniging is ontstaan in 1978. De vereniging telde toen 20 leden. Een van de mede-oprichters is de heer Chris-Jan Klok, die jarenlang in het bestuur heeft gezeten en momenteel erelid is van onze vereniging. Op dit moment in 2014 schommelt het ledental tussen de 55 en 60.

Op 10 maart 1982 is de ponyclub opgericht. Later zijn de twee verenigingen samengevoegd en is LR & PC Diever ontstaan.

De vereniging heeft sinds 1997 een eigen terrein aan de Westerdrift te Diever.Deze lokatie is een afgesloten terrein van ongeveer 6400 vierkante meter. Men kan het terrein benaderen via een ingang bij het clubgebouw (alleen voor bezoekers) en via een ingang bij het parkeerterrein (trailers). Op het terrein is een rijbak van 25 x 50 meter aangelegd en het overige gedeelte kan gebruikt worden als springterrein, gelegen op een grasbodem. Er is een berging annex clubgebouw aanwezig!
Er is verlichting in de rijbak en op het parkeerterrein zodat er ook ’s avonds gereden kan worden. Sinds augustus 2010 beschikt de rijbak ook over een sproei-installatie zodat de bak altijd in een goede “conditie” kan worden gehouden.

Voor leden is het buiten de lessen om altijd mogelijk om gebruik te maken van de rijbak en het grasveld.

De vereniging organiseert allerlei activiteiten waarvoor vaak een kleine bijdrage wordt gevraagd. Een greep uit deze activiteiten: ponykamp, clubkampioenschappen, puzzelritten en bosritten (deze laatste twee onder begeleiding).

Leden kunnen ook zelf met suggesties komen. Graag deze doorgeven aan een van de bestuursleden.

Tevens organiseert de vereniging alweer sinds jaren eenopengesteld paarden- en ponyconcours. Dit wordt meestal gehouden in de maand augustus. Een opengesteld concours, wil zeggendat deelnemers uit het gehele land zichkunnen inschrijven. Bij de organisatie van de evenementen wordt de hulp gevraagd van onze leden om mee te helpen. De wedstrijdruiters worden in de gelegenheid gesteld om deel te nemen, er is echter wel de regel dat wanneer wij zelf iets organiseren, er liever niet deelgenomen wordt aan een andere wedstrijd.

FacebookTwitterGoogle+Delen